Open call, dansare sökes- tusen tack till alla som sökte!

cropped-skacc88rmavbild-2018-06-24-kl-22-19-01.pngVarför dansar jag? För att dansen räddar mig från tillfredsställelse som skrämmer mig. För jag måste hålla mig själv vid liv. För världen jag gör genom mina rörelser skänker mig vad den verkliga världen berövar mig. Genom att dansa skapar jag ordning i världen, ger den ett handtag jag kan greppa. Jag dansar för att livet inte tillfredställer min aptit och hunger. Jag dansar för att spara vad andra raderar när jag rör mig, för att rätta de falska minnen andra har dansat om mig, om dig. För att vara närmare mig och dig. För att upptäcka mig själv, för att skydda mig själv, skapa mig själv, för att uppnå självständighet och frid i mitt sinne. För att övertyga mig själv att jag är värdig och att det jag har att dela med mig, inte är högar med skit. Och jag kommer dansa om det onämnbara kroppsminnen, jag bryr mig inte om censurens och blickarnas upprörda flämtande. Och slutligen, dansar jag för att jag är rädd för att dansa men jag är mer rädd för att inte dansa.

//Paloma Madrid

” Inspirationen kommer från brevet “Speaking in tongues, a letter to 3d world women’s writers”, av Gloria E Anzaldúa. 

Ett svar till dig som ansökt kommer senast den 19 januari!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s