Koreografisk intervention

En koreografisk intervention är en dansföreställning som gör en intervention på en plats där det annars inte finns dans. Koreografin har premiär den 25 augusti och därefter kommer det färdiga arbetet att finnas ett tiotal gånger för allmänheten. 
I detta verk arbetar vi med jord och växter som utgångspunkt för att studera det ekosystem som vi är en del av. Vad innebär resiliens i praktiken, i våra kroppar, i samhället och miljön och vad kan vi göra för att leva den förändring vi vill se och rättvis fördelning. Koreografin är tolkningen som vi får av kunskapen om jorden, som visas för deltagare och publik. Under processen öppnar vi upp för dialog med lokalbefolkningen från Hökarängen. Under interventionerna för publiken för att ta del av arbetsprocessen och frågeställningarna om rättvis fördelning.   

Premiär och övriga datum

Jorden, växter & dans-verkstad för barn mellan 8 -12 år. Med dansaren Prana Kulbay och koreografen Paloma Madrid. Sker från den 13 till 17 maj från kl 15-16, varje dag. 
Högst 8 deltagare, först till kvarn, anmälan görs med namn och telefonnummer till rosalesscenkonst@gmail.com

Premiär sker den 25 augusti kl 21.00 på Tegelscenens trädgård-bakgård på Söndagsvägen 9 i Hökarängen. 

Därefter bjuder Rosales in till interventioner i augusti 
26 kl 19.00
27 kl 15.00 
28 kl 19.00 
29 kl 15.00 
31 kl 16.00

September 
1, 2, 3 kl 16.00
4 kl 21.00
5 kl 17.00 

Rosales är en multidisciplinär koreografisk plattform för studier om kroppen, konstnärliga läkande processer och scenkonsten, och består av professionella och autodidaktiska dansare, konstnärer, filmare och performers från hela landet. Vår vision är att skapa dansföreställningar, installationer och interventioner nationellt och internationellt för att bredda konsten med koreografier som svarar samhället med brådskande kraft. Konstnärerna har alla en gemensam nämnare och erfarenhet om att deras kroppar bär på politik och vill läka tillsammans med varandra.

Koreografi och regi: Paloma Madrid, trädgårdsmästare och konstnär: Sarasvati Shrestha
Dansare: Niki Tsappos, Daniela Escarleth Romo Pozo, Talia Gallegos Fadda, Mari Raudsepp & Jenny Salomonsen, Foto: Petra Koppla Dahlberg, Musik: Hara Alonso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: